Bottega Veneta Bottega Veneta – parfümkritika

Jó néhány parfümmárka sajnos nem kapható kis hazánkban, gyakran olyan indokkal, hogy nálunk nem lenne annyira keresett az adott illat…ennek esett “áldozatul” többek között a világon mindenhol hatalmas rajongótáborral rendelkező Bottega Veneta. Így a szegény parfümrajongónak nincs más lehetősége, mint vagy “vakon megvásárolja”, próba nélkül, amely mindig rizikóval jár (én nem is szeretem, mert sokszor nyúltam mellé…), vagy ha van olyan szerencsés, akkor külföldön megvásárolja.

Nos, a Bottega Veneta olasz divatház 2011-ben kiadott, nemes egyszerűséggel Bottega Veneta névre keresztelt parfümje hatalmas népszerűségnek örvend, rajongótábora egymást túllicitálva zeng ódákat minden idők leglágyabb bőrős-virágos-ciprusos illatáról. Mondhatom, hogy a megjelenése óta fenem rá a fogam, de sajnos eddig nem tudtam sehol kipróbálni…most vettem egy mély levegőt, és “vakon” megrendeltem a Parfümcenter.hu oldalról. Életemben nem jött még be ennyire merész húzásom!

bottega veneta kampányfotó

Bottega Veneta a ház híres bőrcikkeinek érzékiségét, rugalmasságát idézik. Az illat a bőrös virágos ciprus ötvözi a velencei rétek friss zamatát, a kaszált széna, virágok, föld és a fa-bőr szelíd találkozását. A lekerekített ívek, erőteljes formák, sima külső és lágy textúra időtálló komplexitást idéz. Maga az üveg és a rajta lévő kiegészítők színei is egyfajta Bottega Veneta szimbólumok: a puha bőrszalagon lévő pillangó, mint egy lelógó brunito sapka és gallér. Az üveg hagyományos olasz kancsók által ihletett velencei Murano üveg, mellyel a minden szempontból harmonikus időtálló egyszerűség és luxus ellentmondásának kiegyensúlyozására szolgál. “

Mint nagy “bőrös parfüm” rajongó, azt kell, hogy mondjam, mestermű! Mai modern korunk egyik legszebb ciprusos illata, melyet a legtöbb esetben nem könnyű bizony viselni, sok orr számára túl “öregesnek” tűnik, pedig de szép is tud lenni egy jó ciprusos illat, lásd mint most a Bottega Veneta esetében. Azt gondolom, teljes mértékben összhatásban áll a parfüm mondanivalója, stílusa és hangulata a divatházéval, Michel Almairac parfümőrt dicséri e jól eltalált munka. Több okból is mestermunkának tartom a Bottega Veneta parfümöt: egyrészt még azok számára is igen kellemes illatélményt nyújt, akiknek a bőrös parfümök esetleg túl markánsak lennének. Pedig az alapjegyben lévő tölgymoha, bőrös jegy és pacsuli külön-külön mind erőteljes jegyek. Itt valami mesésen halk, kifinomult összhatással fonódnak össze. A mestermunka másik érdeme a “halkság”. Egy parfümnél ez meglepő és ellentmondásos lehet, pedig egy visszafogott, halk, de intenzív és elragadó parfüm nagyon elegáns és kifinomult tud lenni. Márpedig a Bottega Veneta divatház stílusához ez illik, így a parfümtől sem várhatnánk mást. A parfümőr pedig a szívjegy érzéki jázminját az alapjegy földes-bőrös ciprusos jegyeivel tökéletes arányban keverte. A fejjegy pikáns kis rózsaborsa egy felütés erejéig dominál, azután ő is szépen lehalkul és idomul a többi összetevőhöz.

Bottega-Veneta edp üveg

Ez az a parfüm, ami minden fillért megér azok számára, akik egy valóban kifinomult, elegáns, mégis modern bőrös-ciprusos illatot keresnek, mely bátran hordható hétköznap is. A legszebb niche illatokkal vetekszik, ezt bátran kijelenthetem. Sajnos nem az olcsó parfümök közé tartozik, de aki szereti a már-már fásan meleg, enyhén földes és szelíden bőrös illatot, annak mindenképpen ki kell próbálnia! Szeretném, ha minél többen ismernétek meg, ezért lehet belőle illatmintát rendelni, itt olvashatóak a részletek! Hátha megveti lábát nálunk is a márka! 🙂

Szerencsére itthon is hozzájuthatunk a Parfümcenter.hu  jóvoltából, érdemes még addig lecsapni rá, amíg van!



7 thoughts on “Bottega Veneta Bottega Veneta – parfümkritika”

  • HATALMAS CSALÓDÁS VOLT A VIRÁGOS ILLATA. EGYSZERŰEN NEM ÉRZEM MAGAMON, HIÁBA FÚJOK 6 ADAGOT A BAL OLDALRA ÉS 6 ADAGOT A JOBB OLDALRA.
    Az illat mesés, csak nem érzed magadon.

  • Sajnos itt Győrben nincs, néztem a Douglasban is, a Müllerben meg azt sem tudták miről van szó!!

  • Már kapható a Douglas Parfümériákban….látogassatok el hozzánk 🙂

  • Hú, de tökéletesen “leírtad” ezt a parfümöt. Csodás, összetéveszthetetlen, megúnhatatlan, igényes, imádom parfüm. Inkább egy ilyen egyedi nem túl olcsót, mint sok egyforma olcsóbbat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter