20 frissítő citrusos parfüm nyárra

Nagyon kedves ismerősöm, és FMK (Fehérvári Moly Klub) társam, Eszter fordult hozzám azzal a kérdéssel, hogy tudnék-e neki friss, citrusos nyári parfümöt ajánlani. Mivel sokan szeretjük ezeket a frissítő, energetizáló illatokat nyáron használni, így máris megszületett egy poszt ötlete, hátha mások is találnak a listán ízlésüknek, orruknak megfelelő parfümöt. Az a helyzet alakult ki, hogy a poszt írása közben rájöttem, hogy a 20-as lista, sőt, a 30-as vagy 40-es lista is édeskevés ahhoz, hogy minden jó citrusos illatot összegyűjtsek benne, így a mai lista kicsit ebből és abból is szemezget, olcsóbb, drágább, mainstream és niche illatok egyaránt szerepelnek benne.

Mix of fresh citrus fruits in basket on wood

4711 Acqua Colonia sorozat

Ha jót akartok magatoknak, és a pénztárcátoknak, akkor kotorásszatok a parfümériák alsó polcain is, ahol megbújik e zseniális sorozat, benne a nagy kedvencemmel a Blood Orange & Basil-lal, vagy a szintén ultra finom Lime & Nutmeg-gel. Tartósak, intenzívek és körülbelül 5-6000 Ft-be kerülnek.

Hermes Concentre d’Orange Verte

Hú, annak idején az első narancsos illatom volt: nagyon citrusos, friss, de mégis enyhén édeskés, kerek illat. Igazi uniszex frissítő juice!

Carven L’Eau de Toilette

Olyan szerencsés lány/nő vagyok, akinek mindegyik új kiadású Carven illata megvan, és variálhatja azokat kedvére. Bár azt hittem, hogy a Carven L’Eau csalódást fog okozni, éppen ellenkezője történt: nagy kedvenc lett. Az itáliai citrom és az ultra nőies virágos jegyek oly könnyedén és kecsesen táncolnak a fás alapokon, mint egy törékeny ámde erős balerina. Francis Kurkdjian újabb mesterműve.

Tom Ford Neroli Portofino

Kérem szépen, a nagybetűs nyári illat, nem lehet egyelten toplistából, ajánlásból sem kihagyni, 2011 óta tudjuk, hogy ő az etalon, és minden valamit is magára adó parfümista beszerez egy üveggel belőle (ajj, nekem még nincs, ezúton is keresem azt a milliárdost, aki támogatna, hogy beszerezhessek minden parfümöt a kívánságlistámról:)

Michael Kors Sporty Citrus

Narancs, mandarin, narancsvirág és pézsma. Wow, ez aztán a csajos citrusos-friss illat!

Lancome O de l’Orangerie

Jó pár éve teljesen beleszerettem a Lancome O d’Azur illatába, utána pedig a Mugler Alien-jére erősen hajazó l’Orangerie-be.

Annick Goutal Eau d’Hadrien

Legenda! Hadrianus császár vize FiFi díjas best seller, a maga nemében mérföldkő és iránymutató parfüm. Citrus citrus hátán aldehidekkel.

Chloe L’Eau de Chloe

Az én drága kicsi Chloe-m ‘ló” változata (értsd: így kell kiejteni a l’eau azaz víz francia szót), azaz kölnisebb, vizesebb, frissebb, zöldebb, citrusosabb.

Guerlian Aqua Allegoria Limon Verde

Lehet, hogy már unjátok, hogy mindig a Guerlain Mandarine Basilic-et ajnározom a blogon, úgyhogy most csak azért sem ő szerepel a listán, hanem a szintén nagyon finom Zöld Citrom, amely kifejezetten frissítő illatú. Uniszex, úgyhogy simán osztozhatnak a hölgyek és urak rajta, érdemes beszerezni, amíg még van!

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

2011-ben jelent meg a Daisy Eau so Fresh változata, amelyben az édes és a friss jegyek harmonikus ellenpontja elevenedik meg. Nagyon bájos, csajos illat, tipikusan irodai viseletre tudom elképzelni, mert garantáltan díjazni fogják a kollégák is. Én az idei Blush változatát használom, ez púderesebb, édeskésebb, de ugyanúgy friss, zamatos kis csajoskodás.

citrusos illatok 2

Atelier Cologne Bergamote Soleil

A legújabb szerelem! Tessék szépen besétálni a Neroli parfümériába és kipróbálni ezt a napsugaras, csodálatosan ragyogó bergamottos parfümöt.

Bond No.9 Little Italy

Az úgy van, hogy ha mandarinos illat, akkor Little Italy. Imádom, az egyik legkedvesebb mandarinos illatom. Édeskés és frissítő egyaránt, és nagyon minőségi.

Calvin Klein CK One Summer 2016

Még nem sikerült kipróbálnom, de nagyon vágyom egy üvegre az új limitált CK One Summerre, mert őrültmód felturbózták citrusokkal, mojito-val, kókusszal, guava-val és sok-sok fás akkorddal. Figyelem, limitált kiadás!

Miller Harris Citron Citron

Ha Miller Harris, akkor a poros könyvtárszagú L’Air de Rien méltatása után a Citron Citron szokott még közszájon forogni. Nagyon naturális citrom, fanyar, karcos, friss, szóval olyan mint egy citrom. Én jobban kedvelem egy fokkal a Tangerine Vert-et (kissé hajaz a hagyományos kölnik illatára).

Roger & Gallet The Vert

Zöld tea citrusokkal, Elizabeth Arden Green Tea óta tudjuk, hogy nagyon jól működik!

Signature Fragrances Nouveau

Amikor a londoni Signature Fragrances illatait teszteltem, javában tél és hideg volt. De már akkor tudtam, hogy a Nouveau nagy nyári kedvencem lesz! Fás-citrusos, nagyon intenzív luxusillat.

YSL Saharienne

Méltatlanul elhanyagolt illat, nem is értem miért. Jó a koncepció, igazi nyári fesztivál-illat, tessék felfedezni! Itt nagyon jó áron beszerezhetitek! 

Acqua di Parma Arancia di Capri

Nagyon vacilláltam, hogy melyik AdP illat kerüljön a listára, mert gyakorlatilag mindegyik Colonia megállná a helyét, de mégis ha nyár, és ha citrus, akkor Arancia di Capri. Soha nem voltam még Caprin, de nagyon szeretnék egyszer eljutni, és akkor stílusosan csakis ezt az illatot fogom viselni.

Creed Virgin Island Water

Egy kedves barátom parfümjét szoktam időnként el-ellopkodva kipróbálni, ha van “trópusi sziget-illat”, akkor ez az!

Bvlgari Eau Parfumee au The Vert

Bár inkább a zöld tea akkordja domborodik ki a kompozícióból, mégis nagy adag friss citrus is gondoskodik arról, hogy a nyári hőség elviselhetőbb legyen.

Andrea



2 thoughts on “20 frissítő citrusos parfüm nyárra”

  • Szia Adrienn!
    Az új Hermés tényleg nagyon finom, de valóban illanós…mint mostanában minden (majdnem). Próbáltad már a Guerlain Herba Fresca-t? Bvlgari tea sorozatát érdemes még megnézni. Shay & Blue-nak van egy jó kis uborkás parfümje.

  • Szia Andrea, tudnàl nekem a Legújabb fekete citromos Hermes és a Jo Malone uborka es earl grey-hez nagyon hasonlító, de Parfümöt ajànlani!?ezek kölnik, és olyan gyorsan elillan az amúgy isteni illatuk 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter